Soorten bier
Vele soorten bier
Bij Sterk Amsterdam verkopen we vele soorten bier.
U kunt ook zoeken op het land van herkomst.
Groter aantal nodig?
Onderstaand treft u een selectie aan van onze bieren. In de winkel hebben wij een nog groter assortiment! Wellicht is het aantal flesjes bier dat u wilt bestellen, niet op voorraad of zoekt u een bepaald soort bier. Geen probleem! Al onze producten kunnen wij voor u speciaal bestellen. Indien u ons even een mailtje stuurt of belt, zullen wij er voor zorgen dat het juiste aantal of soort indien mogelijk zo snel mogelijk op voorraad is!
- Alcohol vrij bier
- Bier met minder dan 0,1% alcohol. In Nederland ook wel maltbier genoemd. Alcoholvrij bier gebrouwen in het buitenland heeft minder dan 0.5%.
- Ale bier
- Bovengistend bier, vooral in de UK gebrouwen met een deel geroosterde gerst waardoor het zijn koperachtige kleur krijgt.
- Amber bier
- Bovengistend helder amberkleurig bier met een verfrissende, zachte volle smaak van de geroosterde mout
- Barley Wine bier
- Britse bierstijl met een hoog alcoholpercentage en bijna geen schuimkraag. Krijgt een lange vergisting en wordt lagere tijd gerijpt. Een koperkleurig moutig bier met een duidelijk hoparoma.
- Blond Bier
- Verfrissend, zacht lichtgekleurd bier met minder hop en hoger alcoholpercentage dan pils.
- Bock Bier
- Robijnrood, bitterzoet seizoensbier. Van oorsprong ondergistend en een stamwordtgehalte van minimaal 15.5.
- Bruin Bier
- Belgisch biersoort ook wel Vlaams roodbruin, -rood of Oud Bruin genoemd. Bovengistend bier dat een melkzuur infectie ondergaat, gemengde gisting genoemd.
- Dubbel Bier
- Bier dat twee maal wordt vergist, de eerste keer d.m.v. bovengisting en de tweede keer op de fles. Een middel donkerbruin bier met een zachte smaak en een alcoholpercentage tussen 6 en 7%.
- Glutenvrije bieren
- Bier gemaakt van ingrediënten die geen gluten bevatten of waar de gluten uit verwijdert zijn.
- Gose bier
- Bier ontstaan in Duitsland in het gebied van de rivier de Gose. De fermentatie ontstond door wilde gisting. Nu wordt gose gebrouwen met een speciaal gist en melkzuur en wordt er zout aan toegevoegd.
- IPA
- Een Pale Ale met meer hop, hierdoor is de smaak bitterder en een hoger alcoholpercentage.
- Kriek Bier
- Bier op basis van Lambiek Bier waar tijdens de gisting krieken, zure kersen aan toe worden gevoegd. Na 9 maanden wordt het bier gefilterd en gebotteld en rijpt het verder op de fles.
- Koyt Bier
- Vroeger werd het bier op smaak gebracht met een kruidenmengsel gruit, waar o.a. gagel in zat. Nu worden vaak oude brouwrecepten gebruikt en gruitbier, zonder hop en kuitbier (koyt) met hop vaak door elkaar gehaald worden.
- Lager Bier
- Engelstalige term voor ondergistend bier.
- Lambic of Lambiek
- Fris, zuur, vlak bier gebrouwen met tarwe en door spontane gisting. Rijpt op houten vaten.
- Organic Bier
- Bier gemaakt van biologische ingrediënten.
- Pale Ale
- Bovengistend lichtgekleurd bier, wat ook wel bitter genoemd wordt, gebrouwen van licht geroosterde mout.
- Pilsener
- Licht goudgeel ondergistend bitter bier met een flinke witte schuimkraag gebrouwen met ongemoute granen b.v. gerst en mais.
- Porter Bier
- De mildere versie van stout. Bovengistend zwart bier met een geroosterde moutsmaak. Gemaakt van donkere mout en veel hop.
- Quadrupel Bier
- Bier van hoge gisting. Een zware trappist met 10% alcohol en meer ingrediënten dan een triple. Wordt op fles gerijpt en heeft een complexe smaak met een duidelijke bitter.
- Rauch Bier Door het roosteren van het mout krijgt het bier een rokerig karakter.
- Saison Bier
- Helder bier met een hoog koolzuurgehalte. Tijdens het brouwproces worden er kruiden en specerijen toegevoegd wat zorgt voor body en een fruitig aroma. Het alcoholpercentage is middel tot hoog.
- Scotch Ale
- Sterk bovengistende ale. Kleur varieert van amber tot donkerbruin en donkerrood. Bier met een moutig karakter en minimaal hop gebruik.
- seizoensbieren
- Bier wat alleen in een bepaalde periode wordt gebrouwen. Bijvoorbeeld bockbier en lentebier.
- Sour Ale
- Zurig bier, verkregen door wilde vergisting.
- Stout Bier
- Zwart, bitter bier gebrouwen met gebrande, geroosterde mout.
- Trappisten Bier
- Bier wat binnen de muren van de abdij en onder toezicht van de kloostergemeenschap gebrouwen wordt.
- Triple Bier
- Goudkleurig bovengistend, met hergisting op de fles, zwaar moutig bier met een lichtzoete afdronk en soms een kruidig aroma. Alcoholpercentage tussen 7 en 11.
- Weizen Bier
- Troebel, bleekgeel, verfrissend bier met een volle schuimkraag. Bevat minimaal 50% tarwemout.
- Wit Bier
- Bevat behalve tarwe- ook gerstemout en diverse toevoegingen zoals kruiden, citrus, koriander en hop. Fruitig, verfrissend, ongefilterd, troebel bier.
- Bier in Blik
- Cans