Bacchus
Kasteel van Honsebrouck
Bacchus Bieren worden gebrouwen bij Castle Brewery Van Honsebrouck. Hun focus ligt bij goed doordrinkbare bieren en een mooi evenwicht, tussen bitterheid, volmondigheid en alcoholgevoel. Castle Brewey van honsebrouck brouwt naast traditionele Belgische bierstijlen zoals Bacchus Oudbruin, gelanceerd in 1955, het oudste bier uit het gamma van Castle Brewery Van Honsebrouck ook vernieuwende bieren. De Bacchus Kriek en Framboos zijn op basis van Bacchus Oudbruin .
Bacchus Bier
Bacchus staat voor Vlaams roodbruine bieren van gemengde gisting, typisch voor de streek van Kortrijk en Roeselare. Bacchus Oud Bruin is een mengeling van een jong hogegistingsbier en gerijpt, licht ‘verzuurd’ foederbier uit de foeders (vaten) in de foederzaal. Ook de Bacchus fruitbieren zijn op basis van Bacchus Oud Bruin . Zuurzoet. Dát is de smaak van zo’n roodbruine. Het bier is de vrucht van een oeroud bewaarprocédé. Ze danken hun roodbruine kleur aan de gekleurde gerstmouten. De ‘gemengde’ hoofdgisting en de maandenlange rijping op eikenhouten vaten (foeders) geven een zachtzure smaak en complexe fruitigheid. Bacchus is een zeer milde Vlaams roodbruine, met subtiele impressies van azijnzuur.